Afkoopsom

Doe de Ontslagsituatiecheck!

Vul de on-line vragenlijst in en ontvang direct een advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Gratis!

Klik hier voor een gratis advies

Gedwongen ontslag: de feiten

Bij gedwongen ontslag wil uw werkgever tot beëindiging van de arbeidsrelatie komen, terwijl u, als werknemer, dat niet wilt. En of het nu om een arbeidsconflict of een reorganisatie gaat: gedwongen ontslag komt u nooit goed uit.

Met behulp van de Ontslagsituatiecheck (verderop op deze site) krijgt u gratis en direct een persoonlijk advies. Bovendien vermeldt het persoonlijk advies of u in aanmerking komt voor een afkoopsom en zo ja, tot welk bedrag. Overigens kan dit bedrag in de praktijk hoger of lager uitvallen.

Recht op een afkoopsom bij gedwongen ontslag?

Bij gedwongen ontslag zult u veelal aanspraak kunnen maken op een afkoopsom. Of u deze aanspraak in de praktijk weet te verzilveren, hangt af van de omstandigheden van het geval en de gekozen procedure. Het is daarom verstandig op het moment dat een gedwongen ontslag voor u dreigt, gelijk een gespecialiseerd jurist of advocaat in de arm te nemen. Bijvoorbeeld van Ontslagnet. Via de Ontslagsituatiecheck komt u gemakkelijk met zo’n specialist in contact.

Hoe hoog wordt mijn afkoopsom?

De vraag hoe hoog afkoopsom zal zijn houdt u natuurlijk bezig, indien u met gedwongen ontslag wordt geconfronteerd. De afkoopsom wordt bepaald aan de hand van de Kantonrechtersregel. Lees meer over dit onderwerp verderop op de site.

Neemt u gerust eens vrijblijvend contact op met Ontslagnet. Met onze Ontslagsituatiecheck ontdekt u hoe ú ervoor staat. Omgaan met gedwongen ontslag en uitzoeken hoe u er het beste van kunt maken is namelijk een grote klus als u er alleen voor staat.

Ontslagnet
Werken als Ontslagjurist bij Ontslagnet | arbeidsrecht | ontslag Copyright | Disclaimer