Ontslagrecht

Doe de Ontslagsituatiecheck!

Vul de on-line vragenlijst in en ontvang direct een advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Gratis!

Klik hier voor een gratis advies

Met ontslagrecht staat u sterk

Het ontslagrecht is het geheel aan regels dat van toepassing is bij ontslag. Deze regels geven werkgevers en werknemers rechten en plichten. Dat geldt zeker ook in geval van ontslag bij reorganisatie. Niet alleen moet de werkgever kunnen aantonen dat zo’n reorganisatie noodzakelijk is. Ook de keuze welke werknemer hij wel en welke hij niet voor ontslag voordraagt, is aan strikte voorschriften gebonden. Als u de kennis en ervaring op het gebied van ontslagrecht aan uw kant heeft, kan u dat veel voordeel opleveren.

Uw ontslag bij reorganisatie dreigt

Een veelvoorkomende reden voor ontslag is die van een reorganisatie. Als de werkgever de noodzaak van een ontslag bij reorganisatie kan aantonen en bovendien kan onderbouwen dat u voor zo’n ontslag mag worden voorgedragen, dan is daarmee niet automatisch de kous af. Uw werkgever moet vaak ook een goede ontslagregeling voor u treffen. Niet alleen bent u immers uw baan, maar ook uw looninkomsten kwijt. Veelal komt daarom in zo’n geval een ontslagvergoeding aan de orde.

Doe de Ontslagsituatiecheck (verderop op deze site). Na het invullen daarvan ontvangt u een (gratis) advies. Een advies waarin rekening is gehouden met uw antwoorden en de op het op uw situatie van toepassing zijnde ontslagrecht. Vervolgens kunt u ervoor kiezen uw ontslagsituatie door een deskundige jurist verder te laten beoordelen (vrijblijvend). Met zijn/haar kennis van het ontslagrecht staat u sterk. U weet dan zeker dat u er maximale uithaalt.

Ontslagrecht is onze specialiteit

Ontslagnet is er voor werknemers. Als geen ander weten wij dat ontslagrecht soms moeilijke en taaie materie is. In het bijzonder, wanneer je er niet, zoals wij, dagelijks mee te maken hebt. Met de hulp van Ontslagnet kan iedere werknemer in een ontslagsituatie de voor hem beste, haalbare oplossing realiseren.

Zit u in een ontslagsituatie, doe dan eerst onze gratis Ontslagsituatiecheck (verderop op deze site). Na het beantwoorden van een aantal vragen ziet u hoe het ontslagrecht op uw persoonlijke situatie van toepassing is. Dat kan anoniem. Vervolgens kunt u uw zaak (vrijblijvend) voorleggen aan onze advocaten en juristen, zodat u precies weet of verdere juridische hulp raadzaam is. Ook kan deze jurist aan u duidelijk maken wat wel en wat niet haalbaar is. Ontslagnet maakt ontslag bij reorganisatie goed te overkomen.

Ontslagnet
Werken als Ontslagjurist bij Ontslagnet | arbeidsrecht | ontslag Copyright | Disclaimer